Een ayurvedische massage is het hele jaar door een weldaad voor je lichaam en geest.

De reden daarvan is dat elk seizoen bepaalde organen een extra “duwtje” in een gezonde richting goed kunnen gebruiken en zo zorg je er voor dat je weerstand tegen griep en verkoudheid ondersteund wordt.

In de herfst zie je dat de energie in de natuur zich terugtrekt; de zon laat zich minder vaak zien, er is minder daglicht en bladeren verdrogen en vallen van de bomen.

Je huid wordt droger; volgens de oosterse geneeskunde hebben je longen een relatie met de huid; doordat energie zich in de herfst terugtrekt wordt je huid droger. Dit wordt nog eens versterkt door de droge lucht van de verwarming die aangaat nu het kouder wordt.
Massage in de herfst bij Elke dag massage
Longen en dikke darm zijn gevoelig voor droogte, zorg er goed voor zodat je verkoudheid of griep geen kans geeft.

Ook vermoeidheid in deze tijd van het jaar is heel normaal; je moet wennen aan de overgang naar andere temperaturen en je weerstand vergt energie om zich hier op aan te passen.

Tijdens een ayurvedische massage wordt je gemasseerd met warme sesamolie die vermengd is met Indiase kruiden, dit wordt “taila” genoemd.

Deze “taila” geeft je droge huid glans en verwarmt je lichaam; goed voor je longen en dikke darm.

Tijdens de massage komen afvalstoffen vrij, daarom krijg je na de massage een kop warme kruidenthee om die afvalstoffen af te voeren en om het verwarmende effect van de massage te verlengen.