Ayurveda staat vooral bekend om de kruidentherapie, massages en voedingsadviezen. De connectie ayurveda en meditatie is veel minder bekend.

Ontspanning is een essentieel onderdeel van een massage. In de ayurveda worden ook andere technieken aanbevolen om deze ontspanning op te roepen. Meditatie bijvoorbeeld om deze ontspanning te bereiken.

Tijdens een massage kom je tot rust, dit is belangrijk om je zelfhelend vermogen aan te spreken. Bijvoorbeeld stress heeft dan minder vat op het immuunsysteem.

Focussen op je eigen ademhaling zorgt ervoor dat je naar binnen keert in jezelf. Als je je aandacht bij je ademhaling kunt houden, dan ben je in het moment. Je ademhaling is een van de vele dingen waar je je aandacht op kunt richten. Wat je ook kiest, je aandacht ergens op richten en houden vereist wel enige oefening.

Om je te helpen in de juiste stemming te komen kun je gebruikt maken van hulpmiddelen. Wierook wordt bijvoorbeeld vaak gebruik om rust en positiviteit tot stand te brengen. Op een gegeven moment herkent je zenuwstelsel de geur van wierook en brengt het in verband met ontspanning. En zo kom je door de ontspanning weer tot rust en kan je lichaam weer beter het zelfhelende vermogen aanspreken.

Bij Elke dag massage kun je nu een meditatie aan het begin van de massage boeken. Begin de massage met een geleide meditatie en ervaar wat dit voor verschil maakt!