Ayurveda is een levenswijze uit India. Ayurveda betekend ‘kennis van het leven’. Ayurveda gaat ervan uit dat alles op aarde is opgebouwd uit vijf elementen. Deze elementen zijn ether, lucht, vuur, water en aarde. In het lichaam zijn de elementen vertegenwoordigd in de drie basistypen:

Vata, pitta en kapha.

Iedere lichaam heeft alle typen in zich, maar elk mens in een andere verhouding. De verhouding bepaalt het constitutie type. Vata, pitta en kapha zijn niet alleen aanwezig in ons lichaam, eigenlijk zijn ze overal toepasbaar. In het leven, de tijd van kind, puber tot volwassene en senior. Het jaar, de dag, voedsel, gedrag en gebeurtenissen kunnen zo ingedeeld worden.

Wat is het doel van Ayurvedische massage?
Het doel van een Ayurvedische massage is welbevinden creëren, het lichaam en geest in balans te brengen of houden. De Ayurvedische massages zijn ontspannend en dragen bij tot balans in je lichaam. Massage geeft ontspanning en heft vermoeidheid op.

Werking op het mentale niveau:

De geest ontspant, balanceert spirituele kwaliteiten satva, radjas en tamas. Ruimte voor spirituele ervaringen en opheffen van blokkades.