elke dag massage  sfeerbeeld  massagetafelElke dag massage Ayurveda ayurvedische massages in Alphen aan den Rijn Slide 2elke dag massage  sfeerbeeld  tafel

Ontspannings massage

Relax en ontspan...

Meer informatie

Kennismakings aanbod

Massage van 1 uur voor € 75!

Meer informatie

Marma massage

Marmapunten en taila...

Meer informatie

Massage blog

Elke dag massage - Nieuws en artikelen - Massages

 

Shirodhara behandeling

on Sunday, 02 February 2014.

Shirodhara behandeling in Alphen aan den Rijn!

Binnenkort in Alphen bij Elke dag massage, de shirodhara behandeling. Deze bijzondere massage van het hoofd is de parel onder de ayurvedische massages!

Er wordt een constante stroom olie wordt voorzichtig over het voorhoofd gegoten, vanuit een speciale pot. De pot of kom kan van aarde zijn, zilver, goud of koper, of hout. Midden in de kom is een klein gat. Vanuit dit gat hangt een draad, waarlangs de olie stroomt (de klassieke methode). De moderne methode maakt gebruik van een afsluitbaar kraantje.

De tijdsduur van deze behandeling kan variëren van een kwartier tot een uur.
Shirodhara heeft een zeer rustgevende werking en het is daarom effectief tegen stressproblemen en hoofdpijnklachten.

De straal is gecentreerd op de voorhoofdsmarma. De marmapunten zijn drukpunten. De shirodhara valt daarom onder de marmabehandelingen. Alle marma' zijn met elkaar zijn verbonden en de behandeling van een Marmapunt, leidt op den duur tot activering van alle marma's in het gehele lichaam.

De shirodhara wordt meestal gecombineerd met ontspannings massage, marma massage of een hoofd massage.

Ayurvedische massage in de herfst

Written by Ruud Boone on Sunday, 27 October 2013.

Ayurvedische massage in de herfst

Een ayurvedische massage is het hele jaar door een weldaad voor je lichaam en geest.

De reden daarvan is dat elk seizoen bepaalde organen een extra "duwtje" in een gezonde richting goed kunnen gebruiken en zo zorg je er voor dat je weerstand tegen griep en verkoudheid ondersteund wordt.

In de herfst zie je dat de energie in de natuur zich terugtrekt; de zon laat zich minder vaak zien, er is minder daglicht en bladeren verdrogen en vallen van de bomen.

Je huid wordt droger; volgens de oosterse geneeskunde hebben je longen een relatie met de huid; doordat energie zich in de herfst terugtrekt wordt je huid droger. Dit wordt nog eens versterkt door de droge lucht van de verwarming die aangaat nu het kouder wordt.  
Massage in de herfst bij Elke dag massage
Longen  en dikke darm zijn gevoelig voor droogte, zorg er goed voor zodat je verkoudheid of griep geen kans geeft.

Ook vermoeidheid in deze tijd van het jaar is heel normaal; je moet wennen aan de overgang naar andere temperaturen en je weerstand vergt energie om zich hier op aan te passen.

Tijdens een ayurvedische massage wordt je gemasseerd met warme sesamolie die vermengd is met Indiase kruiden, dit wordt "taila" genoemd.

Deze "taila" geeft je droge huid glans en verwarmt je lichaam; goed voor je longen en dikke darm.

Tijdens de massage komen afvalstoffen vrij, daarom krijg je na de massage een kop warme kruidenthee om die afvalstoffen af te voeren en om het verwarmende effect van de massage te verlengen.

Kruidenolie (taila) bij ayurvedische massage

Written by Ruud Boone on Wednesday, 11 December 2013.

Massage olie - taila
Verzorging van de huid en aanverwante gebieden is een mooi gebied waar ontspanning van zintuigen, geest en het lichaam hand in hand kunnen gaan.

Tijdens een ayurvedische massage wordt je gemasseerd met warme sesamolie die vermengd is met Indiase kruiden, dit wordt "taila" genoemd. Deze taila wordt voor jou persoonlijk uitgezocht.


Op dit moment heb ik bijvoorbeeld taila's in gebruik bij de massages die:

 • Verzachten bij continue belasting van spieren en pezen zoals bij het werken met bijvoorbeeld de computer. Gevoelige en spieren hebben baat bij deze verkoelende kruidenolie.
 • Een opbeurend effect hebben op de gemoedstoestand en zorgt voor geestelijke veerkracht in donkere tijden. Deze taila helpt verder bij verlies aan vitaliteit en spierkracht.

Wil je meer weten welke taila goed voor je is op dit moment? Boek dan nu een afspraak in december en maak gebruik van de gratis intake om te bepalen welke taila jij nodig hebt op dit moment.

Ayurveda en de herfst

Written by Ruud Boone on Thursday, 26 September 2013.

De herfst is het seizoen van oogsten en je voorbereiden op de winter. De dagen worden korter en de avonden langer. Het is ook de tijd waar de natuur zich begint terug te trekken, de bladen verkleuren en van de boom vallen, herfststorm en er kan ook veel regen vallen.

Tips voor de herfst:

 • Op tijd naar bed
 • Regelmaat (eten, slapen, bewegen)
 • Oliemassage (met warme sesamolie) - helpt warmte vast te houden en gaat droogte van het lichaam tegen, kalmeert tevens het zenuwstelsel
 • Regelmatig een warm bad
 • Wandeling in de natuur (liefst in de ochtend)
 • Yoga asana's gericht op warmte
<<  1 [23  >>  

Wat beweegt ons?

 ic fbk 36    ic twit 36    g 36x36   pinterest-36
 
Kijk eens rond op bovenstaande pagina's en ontdek waar gaat ons hart naar uit gaat!

 

Blijf op de hoogte